YOZGAT / SARIKAYA - Sarıkaya Mümtaz Gözan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ PROGRAMI

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Programının Hazırlanması

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMA ESASLARI

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı rehberlik öğretmeni olan okullarda e-Rehberlik Sistemi üzerinden hazırlanırken, rehberlik öğretmeni olmayan okullar, bilim ve sanat merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, halk eğitimi merkezlerinde www.orgm.meb.gov.tr adresinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sekmesinde yer alan EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nden yararlanılarak hazırlanır.

Program formatı için EK- 3 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı kullanılır.

Programda o yıl için belirlenen genel hedef, yerel hedef ve özel hedeflere (rehber öğretmen/psikolojik danışmanı varsa) yönelik çalışmalara yer vermek esastır.

Genel hedef, yerel hedef ve özel hedefler Bakanlık tarafından yayınlanan EK-2 Hedef Listesi'nden belirlenir.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için;

Bakanlıkça belirlenen genel hedef psikolojik sağlamlık,

İlimizce belirlenen yerel hedef sınır koyma’dır.

Rehber öğretmeni olmayan okullara yönelik olarak genel ve yerel hedefler doğrultusunda hazırlanan örnek okul rehberlik planlarımız aşağıdadır.

Okul öncesi kademesi okul rehberlik plan örneği için TIKLAYINIZ

İlkokul kademesi okul rehberlik plan örneği için TIKLAYINIZ

Ortaokul kademesi okul rehberlik plan örneği için TIKLAYINIZ

Lise kademesi okul rehberlik plan örneği için TIKLAYINIZ

Rehberlik öğretmeni olmayan okullar;

Okullarınının ihtiyaçları ve potansiyeli doğrultusunda hazırlayacakları okul rehberlik planlarını 06/10/2023 tarihine kadar Sarıkaya Mümtaz Gözan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne DYS üzerinden veya kurum resmi mail adresi olan 965482@meb.k12.tr adresine gönderecektir.

Rehberlik öğretmeni olan okullar;

E rehberlik üzerinden hazırlayacakları okul rehberlik planlarını göndermeyecek olup okul müdürlüğü onayından sonra bağlı bulunduğu Ram müdürlüğünün ekranına düşecektir.

SINIF REHBERLİK PLANI HAZIRLANMASI

Sınıf Rehberlik Planları için örnek olarak okul öncesi ilkokul, ortaokul ve lise rehberlik programları hazırlanmıştır. Bu örnekleri yerel-genel hedefler ve kendi okulunuzun ihtiyaçları doğrultusunda düzenleyerek uygulayabileceğiniz planlar oluşturmanız önerilir.

Sınıf rehberlik programı hazırlanırken www.orgm.meb.gov.tr adresinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sekmesinde yer alan Ek 4 ve Ek 5 yararlanılacaktır.

Okul öncesi ve ilkokul sınıf rehberlik planı için TIKLAYINIZ

Ortaokul sınıf rehberlik planı için TIKLAYINIZ

Lise sınıf rehberlik planı için TIKLAYINIZ

Sınıf rehberlik etkinlikleri kitabına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Sınıf Rehberlik Kazanımları Kitapçığı İçin  TIKLAYINIZ

Sınıf rehberlik planları sınıf/sınıf rehberlik öğretmenleri ve okul müdürlüğünce muhafaza edilecek,  RAM müdürlüğüne gönderilmeyecektir.

Yayın: 26.09.2023 - Güncelleme: 27.09.2023 11:55 - Görüntülenme: 482
Kaynak: meb.orgm.gov.tr